Započela izgradnja NTH kampusa Varaždin

U Hallerovoj aleji, pored upravne zgrade Parkova, počinje izgradnja nove poslovne zgrade tvrtke NTH Mobile. Riječ je o kompaniji iz IT sektora koja je osnovana 1999. godine u Zagrebu. Kako se posao razvijao, svoje poslovanje šire i na Varaždin, gdje je i danas većina zaposlenika i glavni razvojni centar tvrtke.

Projekt zgrade djelo je arhitekta Davora Bušnje. Futurističkim izgledom zgrade želi se poslati poruka kako je Varaždin mjesto sadašnjosti, ali i budućnosti, i kako mladi stručnjaci više nemaju potrebu odlaziti u svijet nego u Varaždinu mogu ostvariti sjajne karijere i raditi na najmodernijim tehnologijama. Vrijednost ukupne investicije će biti oko 10 milijuna eura, a useljenje u zgradu očekuje se u proljeće 2025. godine. Izvođač radova je poduzeće Izgradnja d.o.o. Domašinec a u zgradi će biti mjesta za rad oko dvjesto IT stručnjaka.

Aktualnosti s gradilišta možete pratite ovdje.

Izvor:
1. https://www.varazdinske-vijesti.hr/aktualno/futuristicki-izgled-pocinje-izgradnja-nove-poslovne-zgrade-it-tvrtke-nth-mobile-u-hallerovoj-aleji-74384
2. https://varazdin.hr/novosti/pocela-izgradnja-nth-kampusa-u-varazdinu-10719/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)